İki araca 12 Bin TL Ceza

İki araca 12 Bin TL Ceza

Kırıkkale Cadde ve Sokaklarını drift alanına çevirmek isteyenlere Kırıkkale Emniyeti göz açtırmıyor.

A+ A-

Koronavirüs salgını sebebi ile boşalan Kırıkkale Cadde ve Sokaklarını drift alanına çevirmek isteyenlere Kırıkkale Emniyeti göz açtırmıyor. Pazar günü akşam saatlerinde drift attıkları tespit edilen iki araca 12.200 TL tutarında para cezası uygulandı. 
DRİFTE İZİN YOK
Şehrin değişik noktalarında drift atarak dolaşan iki sürücünün vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri drift yapan araçların bulunduğu bölgelere sevk edildi. Bir süre ekipleri peşlerine takan iki ayrı sürücüye 12.200 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Ayrıca araç sürücülerinin drift yaptıkları  yerlerin MOBESE kameraları tarafından anbe an kayıt altına da alındığı öğrenilirken, kendilerinin takip edildiğinin farkında olmayan araç sürücüleri karşılarında polisleri görünce şaşkına döndüler. 
VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Korona virüsü salgını sebebi ile boşalan cadde ve sokaklarda drift yapan gençlere çevre sakinleri tepki gösterirken Polis ekipleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 67/1d maddesi gereğince "Herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi (drift)" maddesine istinaden her sürücüye ayrı ayrı 6 bin 141 TL olmak üzere, toplam 12 bin 282 TL trafik cezası tatbik etti. 
KURALSIZ MOTORSİKLET SÜRÜCÜSÜ
Ayrıca trafiği tehlikeye düşürecek şekilde ve yüksek ses ile motorsiklet süreren bir sürücü de polis ekiplerini yakalanmamak için polis ekiplerinden kaç sada sonunda polis ekipleri tarafından yakalanarak kendisine trafiği tehlikeye düşürmek, araç tescil plakasının bulunmaması nedeni ile toplamda 2. 760 TL para cezası uygulandı.


Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur